Meer informatie over de parallelsessie van ChannelEngine

channelengine

Kort profiel ChannelEngine

ChannelEngine is een online platform dat het mogelijk maakt producten op makkelijke wijze te verkopen op de grootste online Europese verkoopkanalen. Het verkoopproces wordt geautomatiseerd  via één slimme koppeling die product- en ordergegevens tussen webshop en online marktplaats synchroniseert. Door gebruik te maken van de gestandaardiseerde plugins of API is het makkelijk om te integreren met de webshop of het ERP.

Met slimme filters en prijsregels is het mogelijk het productaanbod per kanaal aan te passen op criteria als minimale voorraad, prijs, merk, marge, categorie of elke andere denkbare specificatie. De eigen, vertrouwde omgeving en bestaande logistieke processen voor het afhandelen van de orders blijft in gebruik, de aanpassing in werkwijze is minimaal. ChannelEngine koppelt de orderstatus en trackinginformatie automatisch terug naar de verkoopkanalen.

Onderwerp workshop

  • Overzicht Extra omzetmogelijkheden internationale marketplaces
  • Voorbeelden multi-channel strategie
  • Kennismaking ChannelEngine
  • Uitleg over het ontstaan van ChannelEngine

Live demo:

  • Gemakkelijk inladen van productdata
  • Samenstellen van een toegespitst aanbod met slimme filters en prijsregels
  • Bestellingen afhandelen
  • Vragen en opmerkingen

Korte intro over sprekers

Als lead developer is Christiaan de Ridder sinds dag één betrokken bij de ontwikkeling van ChannelEngine. Met een uitgebreide technische achtergrond en kennis over E-commerce was ChannelEngine een interessante uitdaging, waarbij de focus ligt op gebruikersvriendelijkheid, performance en scalability.

Als logisticus levert Patrick Koelemij de ideale aanvulling in het optimaliseren van processen en het begeleiden van integratie trajecten van klanten. Met inzicht in logistiek en kennis over online verkoopkanalen, is het doel om een optimale online verkoopstrategie te vormen.

Deze parallelsessie wordt mogelijk gemaakt door onze sponsor Katoennatie.

Katoen natie logo